Днес започва гласуването в международния конкурс Европейско дърво на годината 2017, в

...
Днес започва гласуването в международния конкурс Европейско дърво на годината 2017, в
Коментари Харесай

Подкрепете българския участник в Европейско дърво на годината 2017

Днес стартира гласуването в международния конкурс  " Европейско дърво на годината 2017 ", в който България е показана от националния победител в  " Дърво с корен 2016 "  - Дъбът от с. Насалевци, общ. Трън. Насалевският колос се изправя в съревнованието против 15 дървета от 12 европейски страни. Това са представителите на Белгия, Англия (с обособени представители от Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия), Германия, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Словакия, Унгария, Франция и Чешката република.

От тази година има смяна в регламента на състезанието, като всеки гласуващ наложително избира 2 дървета , за които да подаде своя глас. Промяната е въведена за да се балансира национално насоченият избор на участниците. Всеки може да гласоподава за представителя на личната си страна. Вотът ще продължи  до 1:00 часа на 1 март 2017 година,  като през последната седмица броят гласове за всеки от участниците ще бъде прикрит, с цел да се резервира детайлът на изненадата. Победител ще стане дървото, събрало най-вече гласове. Той ще бъде разгласен на церемонията по награждаването в състезанието, която ще се проведе  в Брюксел на 21 март 2017 година

За да подадете своя избор, изберете две от дърветата, участници в  " Европейско дърво на годината 2017 ", въведете своята е-поща и не забравяйте да последвате връзката, която системата ще изпрати на посочения адрес. В противоположен случай, гласът ви няма да бъде регистриран.

Междувременно у нас тече интервалът за номинации в " Дърво с корен 2017 ". Ако познавате особено дърво или имате благ спомен с друго такова, в случай че сте чували митове или сте отгледали от фиданка някое дръвче, разкажете ни за него! Как да го извършите, вижте тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР